Klinik Dışı Numune Kabul Birim Sorumlusu
25 Nisan 2024

V.H.K.İ Büşra DEDE SAYIN

Klinik Dışı Numune Kabul Birim Sorumlusu

Görev, Yetki ve Sorumluluk:

• Numunenin prosedürlere uygun kabulünü ve sevkini sağlamak,
  • İlk kez gelen müşteriyi, bilgilendirdikten sonra Analiz Talep ve Sözleşme Formu’nu imzalatıp, Numune Kabul Birim Sorumlusuna onaylatmak ve müşteriye ise elden yâda mail ile iletmek;
  • Numunenin laboratuvara gönderilinceye kadar uygun ortamda saklanmasını sağlamak
  • Müşteriden gelen Şikâyet ve önerileri kayıt altına alıp İlgili Birim Sorumlularına iletmek.
  • Numunenin prosedürlere uygun kabulünü ve sevkini sağlamak.
  • Kalite sistem standartları kapsamında görev alanı ile ilgili çalışmaları yapmak.
  • Görev alanlarıyla ile ilgili laboratuvar sorumlusu tarafından verilecek diğer görevleri yapmak.
  • Gelen numunelerin ilgili laboratuvarların kabul kriterlerine göre uygunluğunu kontrol etmek ve uygunsa numunenin kabulünü yapmak.
  • Analizi yapacak olan birimi belirlemek ve müşteri tarafından talep edilen analiz parametrelerinin numunenin kabulü sırasında yapılabilir olduğunun doğrulanmasını sağlamak ve kayıt altına almak.
  • Her gelen numuneyi Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi (LBYS)’ ye kaydını yapmak.
  • Numune şişeleri üzerine ilgili barkotları yapıştırmak ve ilgili laboratuvara numuneleri teslim etmek
  • Numunelerin varsa Feragat Beyanlarını, barkod numaraları ile birlikte, ilgili yazıyla birlikte Raporlandırma birimine iletmek.
  • Uygun olmayan numuneler için; Reddedilen Numune Takip Forumu’nu takip etmek.
  • Numune kabul ve raporlandırma birim sorumlusunun görevi; numunenin prosedürlere uygun kabulünü ve sevkini sağlamak, laboratuvarlardan gelen analiz sonuçlarına ait nihai raporların kontrolünü yaparak laboratuvar sorumlusunun onayına sunulmasını sağlamak.
  • Görev alanıyla ilgili olarak laboratuvar sorumlusu ve birim sorumlusunun vereceği diğer görevleri yerine getirmek.